Peizegem wordt grotendeels een zone 30

Vanaf 1 juli 2021 zal er in Peizegem een zone 30 worden ingevoerd. Het gemeentebestuur van Merchtem neemt deze maatregel om de leefbaarheid en veiligheid te verhogen. 

De politie zal hier ook op controleren. Deze nieuwe verkeerssituatie zal na een proefperiode van zes maanden geëvalueerd worden.

De zone 30 strekt zich uit van de Huibout tot de Madeliefjesstraat (een verkavelingsweg op de grens met Buggenhout) en omvat De Huibout, de Nieuwbaan van het kruispunt met de Peizegemstraat tot het kruispunt met de Heide, het bewoonde deel van Leireken, de helft van de Sint-Huybrechstraat, het stukje Dries tussen de kruispunten met Sint-Huybrechtstraat en Ten Houte, het eerste deel van Ten Houte, De Heide, de Processiebaan, de Middelstraat (tot aan de ‘kottekes’), de hele Peizegemstraat tot aan de Madeliefjesstraat, de Meerstraat en de Groenstraat.

Die laatste wordt fietsstraat (waar ook een snelheidsbeperking tot 30 km/uur geldt). Ook het gedeelte Dries tussen het kruispunt met Ten Houte en  de Hoge Jan (inclusief Hof ten Houte) wordt fietsstraat.

Ondertussen werden in de Nieuwbaan (tussen ‘den bakker’ en Leireken) fietssuggestiestroken aangebracht. Daardoor verdwijnen een paar parkeerplaatsen. Enkel aan Boekhandel Van Hamme blijven twee plaatsen bewaard.

De Molenbaan (met daarin de gemeentelijke tuinbouwschool) blijft een fietsstraat (max. 30km/uur en verboden fietsers in te halen).

Meer info – https://www.merchtem.be/zone30