Kerstmis 2022 in Peizegem

 • De 19de Kinderkermis van KWB Peizegem
 • Tweede verlichte Tractorparade
 • Kerstconcert Music Time
 • Kerstversiering

De 19de Kinderkermis van KWB-Peizegem

Zaterdag 10 december 2022 – Ons Parochiehuis – 13u45

Een uniek concept dat je nergens anders in onze streek terugvindt. Je kan het nog het best vergelijken met een indoor pretpark met een vleugje Vlaamse kermis.
Al onze attracties zijn door enkele ingenieuze KWB leden uitgedacht en op maat gemaakt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Jaarlijks mogen wij rond de 100 kinderen, hun ouders, grootouders, familie en vrienden verwelkomen.
De deuren gaan open om 13u45. Stipt om 14u starten wij met een gastoptreden van een goochelaar.
Dit jaar verwelkomen we Mike met de ‘Mike Leroy’s goochelshow’.
Vanaf 15u opent onze kinderkermis. Niet minder dan 18 attracties staan op de kinderen te wachten.

Tijdens het spelen verzamelen de kinderen punten
waarmee men op het einde van een toffe namiddag één of meerdere leuke
prijzen kan uitkiezen in onze winkel.
En uiteraard kan onze schminkster en ballonnenclown niet ontbreken.
De toegang voor kinderen van KWB leden bedraagt 7 Euro en voor niet-leden 12 Euro. Hierin is ook een drankje en zakje friet inbegrepen.
De toegang voor ouders en andere begeleiders is gratis


Tweede verlichte Tractorparade

Zaterdag 10 december 2022 – Stationsplein Peizegem – vanaf 18 uur

De tractorvrienden van Ossel organiseren in samenwerking met de gemeente Merchtem, Landelijke Gilde Brussegem – Merchtem & Groene kring Noordwest – Brabant de tweede verlichte tractorparade in groot – Merchtem!

Op www.merchtem.be vind je een volledige opsomming van alle straten waar deze parade zal passeren.


Kerstconcert

Zondag 18 december 2022 – Ons Parochiehuis – 16 uur

Music Time Peizegem en Muziek Plastiek nodigen jullie van harte uit op hun duo-optreden in volledige kerstsfeer. Onze dirigenten Tom Couck & Annelies Heyvaert brengen een brede waaier aan kerstnummers, gebracht door onze muzikanten en jong zangtalent. De toegangsprijs van 5 euro per persoon geeft eveneens recht op een gratis drankje. Er zullen ook lekkere wafels zijn. Kom mee genieten!
Iedereen is van harte welkom.


Kerstversiering

Geniet de komende weken ook van de overweldigende kerstversiering en sfeerverlichting in ons dorp.

Naast de traditionele sfeerverlichting over de straat kregen ook de drie bomen op het kerkplein gepaste sfeerlichtjes tussen hun takken.
En als je daar zou passeren moet je zeker ook eens een blik werpen op de speelplaats van onze Gemeentelijke Basisschool Ten Bos. Daar vind je deze keer niet alleen de versierde kerstboom, maar ook drie bijna levensechte rendieren.

Voor de 18e keer op een rij werden aan de gevels van verschillende huizen langs de Nieuwbaan ook weer de kerststerren opgehangen. Op het nieuwe appartementsblok recht tegenover ‘Ons Parochiehuis’ werden er voor het eerst maar liefst drie opgehangen.
En natuurlijk mogen we de kerststal aan het begin van de Nieuwbaan niet vergeten te vernoemen.
Dus zeker de moeite waard om op een avond eens een wandeling te maken in ons dorp.


Heb jij een foto van je eigen versiering of uit jouw buurt.
Of heb je een leuke foto genomen tijdens één van de evenementen dan mag je die altijd toesturen aan info@peizegem.be. Of post hem op facebook met de #KerstPeizegem.

We wensen iedereen alvast een fijne kerstperiode.

4 Reacties on “Kerstmis 2022 in Peizegem

 1. Hello Ons Dorp Peizegem..Tijdens de Coronaperiode leerden we “blijf in uw kot”..dat werd een gewoonte, we maakten het zo knusjes mogelijk, en namen andere gewoontes aan..maar..als je ” uit uw kot “moet voor allerhande, besef je wat er allemaal veranderd is en verandert..Steeds zijn we aangenaam verrast wat ons dorp allemaal nog te bieden heeft en wat er nog allemaal te beleven valt..vergeleken met andere dorpen die “helemaal “stilgevallen zijn” en helaas moeten terugblikken op ” herinneringen van toen”..Leve Ons Dorp Peizegem ..Leve den Boskant !Wilfried en Celina

 2. Beste Wilfried & Celina,
  Dank voor deze mooie woorden, steeds welkom in jullie/ons dorp en op een van de activiteiten van de verenigingen.
  Lang leve den Boskant, ’t land van patekes en friet (enzo).
  Warme groet, Kris

 3. Wij hebben genoten van een schitterend kerstconcert van Music Time. De muzikanten onder leiding van hun nieuwe dirigent presteerden op hoog niveau. En we mogen zeker de kinderen en animatrice (of hoe noemen ze dat bij MTP?) van de Muziek Plastiek niet vergeten. Ontroerend mooi. En ook dit: proficiat, Kris! We weten zeker dat jij Music Time in goede banen zult leiden.

 4. Bedankt Herman & Felicienne voor jullie reactie en mooie woorden. Voor een schitterend publiek is het zeer fijn op te treden door de muzikanten, dirigenten en dit te organiseren in de schoot van het bestuur en enkele werkgroepen. Mbt voorzitterschap mag je er zeker van zijn dat we op dit elan zullen verdergaan, er alles aan zullen doen om het vuurtje dat onze voorvaders aangestoken hebben nog feller te doen schitteren, en met muziek onze harten te blijven verwarmen. Lang leve Music Time.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait