Halloween Concert 31 oktober 2019

Muisc Time Peizegem nodigt je graag uit voor haar Halloween concert in zaal de Pit in Buggenhout op donderdag 31 oktober 2019. Een avond in ware halloweenstijl in tekst, beeld en klank!

Kaarten via http://halloween.musictime.be of info@musictime.be

Naar het voorbeeld van het Vredesconcert van vorig jaar werd gekozen voor de formule van een sfeervolle muzikale score die wordt begeleid door prenten die op een groot scherm worden geprojecteerd.

Daar werd kunstenares Jessica Raes uit Mazenzele voor onder de arm genomen. Zij schreef een prentenboek naar het Ierse volksverhaal van Jack O’Lantern – het verhaal dat aan de basis van de hele Halloween gekte ligt – in tekst en beeld. Jack belazerde de duivel die hem zijn ziel wou ontfutselen. Hij was dus niet meer welkom in de hel maar ook niet in de hemel omdat hij contact had met de duivel dus word hij gedwongen om eeuwig rond te zwerven in niemandsland.

Jessica herschreef het hele verhaal en zette het om in 16 prenten.  Die worden eerst in potlood getekend en dan ‘gebict’ (met een zwarte balpen volledig uitgetekend). Later worden de prenten digitaal ingekleurd. De afgewerkte platen zullen tot een prentenboek  “Donkere Nacht van de Ziel” worden gebundeld. Of dit prentenboek tegen 31 oktober klaar zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. Maar ze zullen in elk geval tijdens het Halloweenconcert worden geprojecteerd, in 2,5 D zoals dat in het vakjargon heet.

Ondertussen werkt MTP-dirigent Tim Van Medegael aan de muziekscore. Uiteraard zal die de ietwat donkere kant van het verhaal en van Halloween uitdragen. Tim Van Medegael maakt een collage van verassende en wat griezelige fragmenten uit de harmoniemuziek. Die worden ondersteund door geluidseffecten.

Ondertussen leest acteur en stemacteur Luc Vandeput het verhaal. Jessica Raes zorgt ook voor een aangepaste zaalaankleding zodat het Halloween Concert een totaalspektakel wordt dat de toeschouwers volledig onderdompelt in de sfeer van Halloween.

Het Halloween Concert van Music Time Peizegem is een eenmalig spektakel dat slechts één keer opgevoerd wordt in CC De Pit in Buggenhout. De deuren gaan open om 19.13 uur en het concert begint om 20.13 uur. Wie er zeker bij wil zijn moet zo snel mogelijk zijn zeteltje reserveren via de online booking website http://halloween.musictime.be