PC/internet/tablet/GSM

4 noodgevallen waarbij uw smartphone u kan helpen

Vier noodgevallen en vier oplossingen

  1. Je bent in nood maar hebt geen bereik bij je provider: druk 112
  2. Je kan de deur van je wagen niet openen want je sleutels liggen binnen of je batterij is leeg maar je tweede sleutel zit bij je partner: bel naar de plek waar de tweede sleutel van je mobiele telefoon is. Laat de andere persoon de afstandsbediening van uw tweede sleutel indrukken vlak bij de mobiele telefoon en houdt de telefoon ongeveer 20 cm van de auto en .... het slot springt open.
  3. Batterij leeg? U kunt nergens opladen? Activeer dan uw reserve-energie. Toets * 3370 # (denk aan de asterisk) in. Uw telefoon start opnieuw op en de batterij geeft aan dat hij nog 50% energie heeft. Deze reserve wordt gewoon weer opgeladen als u de telefoon weer aansluit op het elektriciteitsnet. Dit geheim wordt bij de kleine lettertjes in de meeste telefoonhandleidingen vermeld. Maar bijna niemand leest dit.
  4. Hoe kan ik mijn gestolen telefoon uitschakelen en voor eeuwig blokkeren, zodat een dief er niets aan heeft ? U belt uw provider en geeft de Digit Code van je gestolen toetstel op. Zij maken de telefoon dan dood. Hij is dan niet meer te gebruiken, ook niet met nieuwe sim's of technische ingrepen. De meeste mensen weten niet eens dat zij een Digit Code hebben, laat staan dat zij deze hebben genoteerd. Dus... zoek uw Digit Code op  als volgt: Toets: * # 0 6 # Vergeet het sterretje niet voor de # 06 #. De 15-cijferige Digit Code verschijnt op het scherm. Dit nummer is uniek. Schrijf de code op en bewaar hem op een veilige plek. Als uw telefoon ooit  gestolen wordt, dan kunt u bellen met uw serviceprovider en geef deze code. Zij zullen dan in staat zijn om uw handset te blokkeren zodat zelfs als de dief de SIM-kaart verandert wordt uw telefoon totaal nutteloos. Als we  dat allemaal doen, zal het dievengilde stoppen met het stelen van mobiele telefoons. Dit geheim is ook in de  kleine lettertjes van de meeste mobiele telefoonhandleidingen te lezen.